- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pasta Rybna
z okazju Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis z książki Katarzyny Pospieszyńskiej : "Cymes, czyli kuchnia żydowska"
1 duża cebula
2 jajka ugotowane na twardo
puszka rybek w sosie pomidorowym - makrela, śledź etc.
sół
pieprz
Cebulę drobno posiekać. 2/3 zeszklić na maśle.
Rybę z puszki wyłożyć do miski wraz z sosem, dodac cebulę smażoną, cebulę posiekaną oraz drobno posiekane jajka.
Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
( przepis orygninalny zawiera jeszcze siekane orzechy włoskie, z których zrezygnowałam )
z okazju Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis z książki Katarzyny Pospieszyńskiej : "Cymes, czyli kuchnia żydowska"

1 duża cebula
2 jajka ugotowane na twardo
puszka rybek w sosie pomidorowym - makrela, śledź etc.
sół
pieprz
Cebulę drobno posiekać. 2/3 zeszklić na maśle.
Rybę z puszki wyłożyć do miski wraz z sosem, dodac cebulę smażoną, cebulę posiekaną oraz drobno posiekane jajka.
Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
( przepis orygninalny zawiera jeszcze siekane orzechy włoskie, z których zrezygnowałam )
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: