Pasta rybna

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Pasta Rybna

z okazju Festiwalu Kuchni Żydowskiej. Przepis z książki Katarzyny Pospieszyńskiej : "Cymes, czyli kuchnia żydowska"

S4022216.JPG

1 duża cebula
2 jajka ugotowane na twardo
puszka rybek w sosie pomidorowym - makrela, śledź etc.
sół
pieprz


Cebulę drobno posiekać. 2/3 zeszklić na maśle.
Rybę z puszki wyłożyć do miski wraz z sosem, dodac cebulę smażoną, cebulę posiekaną oraz drobno posiekane jajka.
Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą.



( przepis orygninalny zawiera jeszcze siekane orzechy włoskie, z których zrezygnowałam )
 

Załączniki

  • S4022216.JPG
    S4022216.JPG
    34.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy