- Sie 7, 2006
- 1,017
- 0
- 0
Pasta z makreli i curry
Polecam tę pastę, jest przepyszna - aksamitna w smaku, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Wczoraj zajadaliśmy się nią na kolację.
Składniki:
1 średnia makrela wędzona
opakowanie serka kremowego naturalnego (150g)
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki proszku curry
pieprz czarny
kilka kaparów z zalewy (w zależności od tego jak kwaśna jest musztarda - mniej więcej 8 sztuk)
Makrelę obrałam i wrzuciłam do miski, dodałam serek, musztardę, curry i pieprz oraz posiekane kapary - wygniotłam widelcem na jednolitą pastę.
Pamiętam tę pastę z wizyt u mojej chrzestnej w Brukseli - uwielbiałam ją jeść na śniadanie z chrupiącym, białym pieczywem.

Polecam tę pastę, jest przepyszna - aksamitna w smaku, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Wczoraj zajadaliśmy się nią na kolację.
Składniki:
1 średnia makrela wędzona
opakowanie serka kremowego naturalnego (150g)
1,5 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki proszku curry
pieprz czarny
kilka kaparów z zalewy (w zależności od tego jak kwaśna jest musztarda - mniej więcej 8 sztuk)
Makrelę obrałam i wrzuciłam do miski, dodałam serek, musztardę, curry i pieprz oraz posiekane kapary - wygniotłam widelcem na jednolitą pastę.
Pamiętam tę pastę z wizyt u mojej chrzestnej w Brukseli - uwielbiałam ją jeść na śniadanie z chrupiącym, białym pieczywem.
