Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z makreli i curry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="aaricia" data-source="post: 737190" data-attributes="member: 2095"><p>Pasta z makreli i curry</p><p></p><p>Polecam tę pastę, jest przepyszna - aksamitna w smaku, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Wczoraj zajadaliśmy się nią na kolację.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 średnia makrela wędzona </p><p>opakowanie serka kremowego naturalnego (150g)</p><p>1,5 łyżeczki musztardy</p><p>2 łyżeczki proszku curry</p><p>pieprz czarny</p><p>kilka kaparów z zalewy (w zależności od tego jak kwaśna jest musztarda - mniej więcej 8 sztuk)</p><p></p><p>Makrelę obrałam i wrzuciłam do miski, dodałam serek, musztardę, curry i pieprz oraz posiekane kapary - wygniotłam widelcem na jednolitą pastę. </p><p></p><p>Pamiętam tę pastę z wizyt u mojej chrzestnej w Brukseli - uwielbiałam ją jeść na śniadanie z chrupiącym, białym pieczywem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]30778[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="aaricia, post: 737190, member: 2095"] Pasta z makreli i curry Polecam tę pastę, jest przepyszna - aksamitna w smaku, doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Wczoraj zajadaliśmy się nią na kolację. Składniki: 1 średnia makrela wędzona opakowanie serka kremowego naturalnego (150g) 1,5 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki proszku curry pieprz czarny kilka kaparów z zalewy (w zależności od tego jak kwaśna jest musztarda - mniej więcej 8 sztuk) Makrelę obrałam i wrzuciłam do miski, dodałam serek, musztardę, curry i pieprz oraz posiekane kapary - wygniotłam widelcem na jednolitą pastę. Pamiętam tę pastę z wizyt u mojej chrzestnej w Brukseli - uwielbiałam ją jeść na śniadanie z chrupiącym, białym pieczywem. [ATTACH=full]30778[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z makreli i curry
Top
Bottom