- Gru 31, 2007
- 98
- 0
- 0
Pasta z makreli wg Jamiego Oliviera przepis z miesiecznika kuchnia, bardzo smaczna pasta najlepiej smakuje tego samego dnia i na drugi dzien potem chrzan wietrzeje,
podaje takie proporcje jakie sa w orginalnym przepisie ja je zmiejszylam odpowiednio do wagi makreli
800g makreli wedzonej
3-4 lyzki chrzanu
400 ml smietany
peczek natki pietruszki
sok i skorka z dwuch cytryn
Obrac makrele ze skory i osci ,podzielic na czesci dodac skorke z cytryny dodac chrzan smietane i wiekszosc natki ,wymieszac wszystko doprawic swiezo zmielonym pieprzem i posypac reszta natki , proponuje dodawac smietane porcjami zeby pasta nie wyszla zbyt rzadka .Smacznego
podaje takie proporcje jakie sa w orginalnym przepisie ja je zmiejszylam odpowiednio do wagi makreli
800g makreli wedzonej
3-4 lyzki chrzanu
400 ml smietany
peczek natki pietruszki
sok i skorka z dwuch cytryn
Obrac makrele ze skory i osci ,podzielic na czesci dodac skorke z cytryny dodac chrzan smietane i wiekszosc natki ,wymieszac wszystko doprawic swiezo zmielonym pieprzem i posypac reszta natki , proponuje dodawac smietane porcjami zeby pasta nie wyszla zbyt rzadka .Smacznego
