Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Pasteryzacja przetworów w piekarniku i w garnku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="terjon" data-source="post: 1460619" data-attributes="member: 4730"><p>Tak tak.Wszystko sie zgadza.Ja też w szybkowarze wszystko pasteryzuje tylko jeden raz.Tylko czas jest rózny dla róznych produktów.Grzyby i mięso tak jak Buka w słoikach 300ml ok.1,5 godziny.Słoiki 900ml 2 godziny,fasolkę szparagową lekko zakwaszoną w słoikach 900ml 15 minut.Pokrywę szybkowarową otwieram dopiero wtedy gdy szybkowar się sam rozhermetyzuje.Tak gdzieś wyczytałam żeby w przypadku pasteryzowania nie wkładać garnka pod zimną wodę bo słoki mogą popękać .Nie wiem czy to przesada ale dla bezpieczeństwa tego sie trzymam.Udanych przetworów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="terjon, post: 1460619, member: 4730"] Tak tak.Wszystko sie zgadza.Ja też w szybkowarze wszystko pasteryzuje tylko jeden raz.Tylko czas jest rózny dla róznych produktów.Grzyby i mięso tak jak Buka w słoikach 300ml ok.1,5 godziny.Słoiki 900ml 2 godziny,fasolkę szparagową lekko zakwaszoną w słoikach 900ml 15 minut.Pokrywę szybkowarową otwieram dopiero wtedy gdy szybkowar się sam rozhermetyzuje.Tak gdzieś wyczytałam żeby w przypadku pasteryzowania nie wkładać garnka pod zimną wodę bo słoki mogą popękać .Nie wiem czy to przesada ale dla bezpieczeństwa tego sie trzymam.Udanych przetworów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Pasteryzacja przetworów w piekarniku i w garnku
Top
Bottom