Pasztet bez pieczenia
po 40 dag wątróbki z drobiu, chudego (ale bez przesady) boczku wędzonego i ugotowanego mięsa drobiowego, kilka łyżek masła, 5-6 ząbków czosnku, sól, pieprz do smaku
Na głębokiej patelni stopić 3-4 łyżki masła i obsmażyć plasterki boczku, dołożyć wątróbkę, dusić razem na niewielkim ogniu ok. 20 minut, potem dodać pokrojone mięso z kurczaka i czosnek roztarty z solą, wymieszać, przestudzić. Zemleć trzykrotnie, wymieszać z pieprzem do smaku, przełożyć masę do formy, ewentualnie polać roztopionym masłem, schłodzić.
po 40 dag wątróbki z drobiu, chudego (ale bez przesady) boczku wędzonego i ugotowanego mięsa drobiowego, kilka łyżek masła, 5-6 ząbków czosnku, sól, pieprz do smaku
Na głębokiej patelni stopić 3-4 łyżki masła i obsmażyć plasterki boczku, dołożyć wątróbkę, dusić razem na niewielkim ogniu ok. 20 minut, potem dodać pokrojone mięso z kurczaka i czosnek roztarty z solą, wymieszać, przestudzić. Zemleć trzykrotnie, wymieszać z pieprzem do smaku, przełożyć masę do formy, ewentualnie polać roztopionym masłem, schłodzić.
