- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
Mój jest troszke bogatszy w skladniki. Nawet trufle w nim sa, ale ja jeszcze nie zwariowalam i trufli po 4000 euro za kg nie kupie nawet tych 10 gr. co jest w przepisie. Jak znajde, kapne oliwy z zapachem trufli.
150 gr. cieleciny w kawalku
150 gr. schabu
150 gr. szynki surowej (prosciutto di Parma) w kawalku
150 gr. watróbki wieprzowej
150 gr. watróbek drobiowych
250 gr. watróbki cielecej
500 gr. masla
1 duza cebula
1 kieliszek koniaku (plus drugi dla kucharza)
1 kieliszek bialego wina wytrawnego
10 lisci bobkowych
10 gr. trufli bialej
sól
Miesa pokroic w kostke. Cebule zeszklic na masle z liscmi bobkowymi. Podsmazyc najpier 5 minut na duzym ogniu schab, szynke i cielecine, dodac watróbki, polac bialym winem, zmniejszyc ogien, poddusic 20 minut mieszajac.
Wyjac liscie bobkowe, reszte zmiksowac.
Rozpuscic (nie smazyc!) maslo, dodac do mies, dosolic, wymieszac. Dodac trufle w plasterkach (po moim trupie!) koniak (cin cin!), wymieszac. Wlac do formy wysmarowanej maslem.
Siup - do lodówki.
Wyglada niezle, co?
MzM
150 gr. cieleciny w kawalku
150 gr. schabu
150 gr. szynki surowej (prosciutto di Parma) w kawalku
150 gr. watróbki wieprzowej
150 gr. watróbek drobiowych
250 gr. watróbki cielecej
500 gr. masla
1 duza cebula
1 kieliszek koniaku (plus drugi dla kucharza)
1 kieliszek bialego wina wytrawnego
10 lisci bobkowych
10 gr. trufli bialej
sól
Miesa pokroic w kostke. Cebule zeszklic na masle z liscmi bobkowymi. Podsmazyc najpier 5 minut na duzym ogniu schab, szynke i cielecine, dodac watróbki, polac bialym winem, zmniejszyc ogien, poddusic 20 minut mieszajac.
Wyjac liscie bobkowe, reszte zmiksowac.
Rozpuscic (nie smazyc!) maslo, dodac do mies, dosolic, wymieszac. Dodac trufle w plasterkach (po moim trupie!) koniak (cin cin!), wymieszac. Wlac do formy wysmarowanej maslem.
Siup - do lodówki.
Wyglada niezle, co?
MzM