Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet prawie świąteczny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 1675288" data-attributes="member: 67"><p>Trudne pytanie, bo zależy w jakiej temperaturze w tym piekarniku, a ponieważ robić będziesz w słoikach, to jest ryzyko, że mogą popękać. Nie są przystosowane do wysokich temperatur, a około 100 stopni nie daje gwarancji, że się jakies beztlenowce nie uchowają. W sumie chyba nie ma pewności co do trwałości, nigdzie nie znalazłam zdecydowanych wypowiedzi co do tego sposobu. Masz przecież szybkowar, to nie tylko szybsza, ale i pewniejsza metoda. </p><p>Smak pasztetu gotowanego jest troszkę nawet delikatniejszy, niż pieczonego. </p><p></p><p>Z konserwami zakwaszonymi sprawa jest prostsza i metoda z piekarnikiem wystarcza, ale pasztet to co innego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 1675288, member: 67"] Trudne pytanie, bo zależy w jakiej temperaturze w tym piekarniku, a ponieważ robić będziesz w słoikach, to jest ryzyko, że mogą popękać. Nie są przystosowane do wysokich temperatur, a około 100 stopni nie daje gwarancji, że się jakies beztlenowce nie uchowają. W sumie chyba nie ma pewności co do trwałości, nigdzie nie znalazłam zdecydowanych wypowiedzi co do tego sposobu. Masz przecież szybkowar, to nie tylko szybsza, ale i pewniejsza metoda. Smak pasztetu gotowanego jest troszkę nawet delikatniejszy, niż pieczonego. Z konserwami zakwaszonymi sprawa jest prostsza i metoda z piekarnikiem wystarcza, ale pasztet to co innego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet prawie świąteczny
Top
Bottom