- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
pasztet byl robiony improwizacyjnie i na oko, mimo tego wyszedl naprawde wysmienity i wiem ze jeszcze nieraz go zrobie
skladniki pasztetu
ryz naturalny mialam resztke ugotowanego(tu zrobilam blad bo nie zwazylam ile go bylo) ale tak z 150-200g
soczewica czerwona 100g suchej
soczewica zolta 100g suchej
te dwie wymieszalam, dobrze wyplukalam na sicie i ugotowalam, potem dalam na sito aby odkapnelo
na suchej patelni udusilam 250g pieczarek i dwie cebule, wszystko tak byle jak pokrojone
potem ryz i soczewice przepuscilam przez maszynke do miesa, tak samo pieczarki i cebule
wcielam do tego caly peczek koperku, dodalam 3 lyzki maki z quinoa(mozna napewno zastapic maka z pp)
doprawilam sola, pieprzem i papryka w proszku
wymieszalam to to rekami, sprobowalam czy dobre
keksowke wyscielilam papierem do pieczenia i dalam do niej mase
pieklam w 200° ok.50 minut,
gotowe mniam.gif najlepsze na drugi dzien, po nocy w lodowce, bo sie robi takie stezale


skladniki pasztetu
ryz naturalny mialam resztke ugotowanego(tu zrobilam blad bo nie zwazylam ile go bylo) ale tak z 150-200g
soczewica czerwona 100g suchej
soczewica zolta 100g suchej
te dwie wymieszalam, dobrze wyplukalam na sicie i ugotowalam, potem dalam na sito aby odkapnelo
na suchej patelni udusilam 250g pieczarek i dwie cebule, wszystko tak byle jak pokrojone
potem ryz i soczewice przepuscilam przez maszynke do miesa, tak samo pieczarki i cebule
wcielam do tego caly peczek koperku, dodalam 3 lyzki maki z quinoa(mozna napewno zastapic maka z pp)
doprawilam sola, pieprzem i papryka w proszku
wymieszalam to to rekami, sprobowalam czy dobre
keksowke wyscielilam papierem do pieczenia i dalam do niej mase
pieklam w 200° ok.50 minut,
gotowe mniam.gif najlepsze na drugi dzien, po nocy w lodowce, bo sie robi takie stezale
