- Cze 25, 2007
- 435
- 0
- 0
Bardzo lekki pasztecik warzywny do jedzenia zarowno na cieplo jak i na zimno.Mozna do tego pokroic kawalek pieczeni i jest elegancki obiadek.
puszka groszku z marchewka (okolo 400 gr po odcedzeniu)-mozna tez swieze warzywa oczywiscie
4 jajka
20cl smietany
50 gr tartego sera (typu gruyere)
sol i pieprz
Ubic jajka ze smietana,dodac odcedzony groszek i marchewke pokrojona w male kawaleczki ,wymieszac z serem.
Doprawic jak kto lubi.
Przelac do blaszki wysmarowanej lekko oliwa.Wstawic blaszke do duzego naczynia (ktore nadaje sie do piekarnika) wypelnionego woda- do pieczenia w tzw. bain-marie -do piekarnika rozgrzanego do 210°.Piec okolo 50 min.
Podawac z sosem pomidorowym (pokroic pomidora w kostke,zmiksowac z czosnkiem,bazylia i odrobina octu balsamicznego)
zycze smacznego
puszka groszku z marchewka (okolo 400 gr po odcedzeniu)-mozna tez swieze warzywa oczywiscie
4 jajka
20cl smietany
50 gr tartego sera (typu gruyere)
sol i pieprz
Ubic jajka ze smietana,dodac odcedzony groszek i marchewke pokrojona w male kawaleczki ,wymieszac z serem.
Doprawic jak kto lubi.
Przelac do blaszki wysmarowanej lekko oliwa.Wstawic blaszke do duzego naczynia (ktore nadaje sie do piekarnika) wypelnionego woda- do pieczenia w tzw. bain-marie -do piekarnika rozgrzanego do 210°.Piec okolo 50 min.

Podawac z sosem pomidorowym (pokroic pomidora w kostke,zmiksowac z czosnkiem,bazylia i odrobina octu balsamicznego)

zycze smacznego