Pasztet z wołowiny i wieprzowiny
600 g mielonego mięsa wieprzowego
400 g mielonej wołowiny
2 plastry wątroby wieprzowej ugotowanej i zmielonej
200 g drobno posiekanego wędzonego boczku
3 cebule
60 g posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki drobnej soli
2 łyżki mąki
pieprz
listki z 4-5 gałązek świeżego tymianku
cząber
4 jajka
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki. Całość przełożyć do ultra plusa (myślę, że nada się żaroodporne naczynie, brytfanna, forma do pieczenia
).
Piec 1 godzinę w temp 200 st pod przykryciem, zdjąć pokrywę i piec jeszcze 15 minut, aby wierzch się zrumienił.
Serwować na zimno pokrojony w cienkie plastry (choć na ciepło też smakuje bosko, zwłaszcza ze świeżym chlebem
)
600 g mielonego mięsa wieprzowego
400 g mielonej wołowiny
2 plastry wątroby wieprzowej ugotowanej i zmielonej
200 g drobno posiekanego wędzonego boczku
3 cebule
60 g posiekanej natki pietruszki
2 łyżeczki drobnej soli
2 łyżki mąki
pieprz
listki z 4-5 gałązek świeżego tymianku
cząber
4 jajka
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki. Całość przełożyć do ultra plusa (myślę, że nada się żaroodporne naczynie, brytfanna, forma do pieczenia

Piec 1 godzinę w temp 200 st pod przykryciem, zdjąć pokrywę i piec jeszcze 15 minut, aby wierzch się zrumienił.
Serwować na zimno pokrojony w cienkie plastry (choć na ciepło też smakuje bosko, zwłaszcza ze świeżym chlebem



Ostatnią edycję dokonał moderator: