Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Pejzanka-
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1690092" data-attributes="member: 1024"><p>Jeszcze inna wersja:</p><p><a href="https://beszamel.se.pl/przepisy/zupy-na-cieplo/pejzanka-wykwintna-zupa-chlopska-lepsza-niz-kartoflanka-i-jarzynowa-re-uxvx-enMn-6WVg.html" target="_blank">https://beszamel.se.pl/przepisy/zupy-na-cieplo/pejzanka-wykwintna-zupa-chlopska-lepsza-niz-kartoflanka-i-jarzynowa-re-uxvx-enMn-6WVg.html</a></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 POR</li> <li data-xf-list-type="ul">3 MARCHEWKI</li> <li data-xf-list-type="ul">2 DUŻE CUKINIE</li> <li data-xf-list-type="ul">1 CEBULA</li> <li data-xf-list-type="ul">2 ZĄBKI CZOSNKU</li> <li data-xf-list-type="ul">2 ZIEMNIAKI</li> <li data-xf-list-type="ul">4 MAŁE RZEPY</li> <li data-xf-list-type="ul">1 GARŚĆ ZIELONEJ FASOLI (OPCJONALNIE)</li> <li data-xf-list-type="ul">1 ŁODYGA SELERA</li> <li data-xf-list-type="ul">100 G WĘDZONEGO BOCZKU</li> <li data-xf-list-type="ul">120 G UGOTOWANEJ BIAŁEJ FASOLI LUB FASOLI FLAGEOLET, Z PUSZKI, ODCEDZONĄ, PRZEPŁUKANĄ I PONOWNIE OSĄCZONĄ</li> <li data-xf-list-type="ul">120 G UGOTOWANEGO MAKARONU</li> <li data-xf-list-type="ul">1 ŁYŻKA MASŁA</li> <li data-xf-list-type="ul">2 LITRY WODY</li> <li data-xf-list-type="ul">SÓL I PIEPRZ</li> </ul> <ul> <li data-xf-list-type="ul">Najpierw obierz, umyj i pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę, a por w plastry. Cebulę i czosnek również obierz. Pokrój cebulę. Czosnek posiekaj. Szynkę wiejską pokrój w grubą kostkę: zachować skórki i tłuszcz, który roztopisz w rondlu.</li> <li data-xf-list-type="ul">W gorącym rondlu roztop masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz tłuszcz i skórki szynki. Gdy pokrojona w kostkę cebula stanie się przezroczysta, dodaj wszystkie warzywa i zrumień je na tłuszczu.</li> <li data-xf-list-type="ul">Gdy warzywa będą lekko zrumienione, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, następnie wlej wodę, dodaj sól i pieprz. Duś około 40 minut na bardzo małym ogniu, sprawdzając poziom wody, w razie potrzeby dodając więcej. Na 10 minut przed podaniem dodaj ugotowany makaron i białą fasolę z puszki.</li> <li data-xf-list-type="ul">Gotową zupę dopraw, a następnie przelej do wazy na zupę i od razu podawaj.</li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1690092, member: 1024"] Jeszcze inna wersja: [URL]https://beszamel.se.pl/przepisy/zupy-na-cieplo/pejzanka-wykwintna-zupa-chlopska-lepsza-niz-kartoflanka-i-jarzynowa-re-uxvx-enMn-6WVg.html[/URL] [LIST] [*]1 POR [*]3 MARCHEWKI [*]2 DUŻE CUKINIE [*]1 CEBULA [*]2 ZĄBKI CZOSNKU [*]2 ZIEMNIAKI [*]4 MAŁE RZEPY [*]1 GARŚĆ ZIELONEJ FASOLI (OPCJONALNIE) [*]1 ŁODYGA SELERA [*]100 G WĘDZONEGO BOCZKU [*]120 G UGOTOWANEJ BIAŁEJ FASOLI LUB FASOLI FLAGEOLET, Z PUSZKI, ODCEDZONĄ, PRZEPŁUKANĄ I PONOWNIE OSĄCZONĄ [*]120 G UGOTOWANEGO MAKARONU [*]1 ŁYŻKA MASŁA [*]2 LITRY WODY [*]SÓL I PIEPRZ [/LIST] [LIST] [*]Najpierw obierz, umyj i pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę, a por w plastry. Cebulę i czosnek również obierz. Pokrój cebulę. Czosnek posiekaj. Szynkę wiejską pokrój w grubą kostkę: zachować skórki i tłuszcz, który roztopisz w rondlu. [*]W gorącym rondlu roztop masło, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz tłuszcz i skórki szynki. Gdy pokrojona w kostkę cebula stanie się przezroczysta, dodaj wszystkie warzywa i zrumień je na tłuszczu. [*]Gdy warzywa będą lekko zrumienione, dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, następnie wlej wodę, dodaj sól i pieprz. Duś około 40 minut na bardzo małym ogniu, sprawdzając poziom wody, w razie potrzeby dodając więcej. Na 10 minut przed podaniem dodaj ugotowany makaron i białą fasolę z puszki. [*]Gotową zupę dopraw, a następnie przelej do wazy na zupę i od razu podawaj. [/LIST] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Pejzanka-
Top
Bottom