- Cze 11, 2006
- 19,624
- 0
- 0
0,5 kg małych krewetek,
500g penne (mozna zastąpić innym podobnym makaronem)
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
500ml sosu pomidorowego
7 łyżek sera feta pokrojonego w kostkę,
1 papryka zielona, drobno pokrojona,
1łyżeczka cukru,
50ml wódki,
2 łyżeczki octu.
Gotowac krewetki z octem przez 5 minut, wypłukać i odstawić. Poddusić czosnek w oleju, dodać cebulę, paprykę a po 3 minutach sos pomidorowy, pieprz, sól, cukier i pozostawić na małym ogniu przez 10 minut.
Dodac krewetki, pietruszkę, wódkę i lekko gotować przez kolejne 10 minut. Do sosu dodać ser feta.
Do naczynia przełożyć odcedzony makaron i polać go sosem.
zdjęcie kiepskiej jakości ale jedzonko pycha. ubóstwiam je.
500g penne (mozna zastąpić innym podobnym makaronem)
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
500ml sosu pomidorowego
7 łyżek sera feta pokrojonego w kostkę,
1 papryka zielona, drobno pokrojona,
1łyżeczka cukru,
50ml wódki,
2 łyżeczki octu.
Gotowac krewetki z octem przez 5 minut, wypłukać i odstawić. Poddusić czosnek w oleju, dodać cebulę, paprykę a po 3 minutach sos pomidorowy, pieprz, sól, cukier i pozostawić na małym ogniu przez 10 minut.
Dodac krewetki, pietruszkę, wódkę i lekko gotować przez kolejne 10 minut. Do sosu dodać ser feta.
Do naczynia przełożyć odcedzony makaron i polać go sosem.
zdjęcie kiepskiej jakości ale jedzonko pycha. ubóstwiam je.