- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 cukinie obsmażyć z ząbkiem czosnku, w ostatniej chwili „wkroić” kilka listków bazylii
w garnuszku rozpuścić nieduży kawałek masła, dodać rozkruszony ser blue (jakieś 100 – 150g), wlać ponad 200 ml śmietany, dodać około 150 g ricotty, dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając i mieszając. Wsypać starty parmezan. Doprawić pieprzem
makaron wrzucić na patelnie z cukinia, wlać sos serowy i wymieszać. Posypać tartym parmezanem / grana i udekorować bazylią
w garnuszku rozpuścić nieduży kawałek masła, dodać rozkruszony ser blue (jakieś 100 – 150g), wlać ponad 200 ml śmietany, dodać około 150 g ricotty, dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając i mieszając. Wsypać starty parmezan. Doprawić pieprzem
makaron wrzucić na patelnie z cukinia, wlać sos serowy i wymieszać. Posypać tartym parmezanem / grana i udekorować bazylią