Penne / spaghetti z serowym kremem, cukinia i bazylią

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
2 cukinie obsmażyć z ząbkiem czosnku, w ostatniej chwili „wkroić” kilka listków bazylii
w garnuszku rozpuścić nieduży kawałek masła, dodać rozkruszony ser blue (jakieś 100 – 150g), wlać ponad 200 ml śmietany, dodać około 150 g ricotty, dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając i mieszając. Wsypać starty parmezan. Doprawić pieprzem
makaron wrzucić na patelnie z cukinia, wlać sos serowy i wymieszać. Posypać tartym parmezanem / grana i udekorować bazylią
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Shinju @ 17 Jan 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=434782jaka śmietana będzie do tego najlepsza? zwykła 18% będzie ok?
będzie
icon_smile.gif

ja zazwyczaj używam smietany Piątnicy żóltej, albo do Zup i sosów Łaciatej - jeszcze mi sie niegdy nie zwarzyły (nie wlawaj na patelnie bezpośrednio z lodówki, daj jej sie troszkę ogrzać)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy