Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z kurczakiem, brukułami i gorgonzolą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 235402" data-attributes="member: 1142"><p>Makaron Penne z kurczakien, brokulami i gorgonzola.</p><p>Przepis wg pomyslu Jeni Wright:</p><p>brokuly (ok 200g)</p><p>50g masla</p><p>3 filety z kurczaka pokrojone w cienkie paski</p><p>3 zabki czosnku (zmiazdzyc)</p><p>120 ml bialego + wina 30ml wody</p><p>250 ml smietany do sosow (o dosc duzej zawartosci tluszczu)</p><p>120 g gorgonzoli (pokrojonej w mala kostke)</p><p>sol i swiezo mielony pieprz</p><p>swiezo starty Parmigiano Reggiano</p><p>Zblanszowac brukuly (ok 2 min we wrzacej osolonej wodzie), odcedzic, </p><p>przeplukac w zimnej wodzie, dobrze potrzasnac aby pozbyc sie resztek wody, </p><p>odstawic.</p><p>Na glebokiej patelni rozpuscic maslo, dodac mieso i czosnek, sol i pieprz. </p><p>Smazyc na srednim ogniu az mieso zbieleje. W miedzyczasie ugotowac makaron al </p><p>dente.</p><p>Do kurczka wlac wino i smietane, wymieszac i gotowac mieszajac od czasu do </p><p>czasu, do momentu az sos zgestnieje. Dodac brokuly, zwiekszyc ogien, </p><p>wymieszac, doprawic. Dodac ugotowany makaron i jeszcze raz porzadnie </p><p>wymieszac, dodajac na koniec kawalki gorgonzoli. Podac z parmezanem i </p><p>kieliszkiem bialego wina.</p><p>Brokuly mozna zastapic porami, smazyc je razem z kurczakiem i czosnkiem.</p><p>Smacznego</p><p>--</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 235402, member: 1142"] Makaron Penne z kurczakien, brokulami i gorgonzola. Przepis wg pomyslu Jeni Wright: brokuly (ok 200g) 50g masla 3 filety z kurczaka pokrojone w cienkie paski 3 zabki czosnku (zmiazdzyc) 120 ml bialego + wina 30ml wody 250 ml smietany do sosow (o dosc duzej zawartosci tluszczu) 120 g gorgonzoli (pokrojonej w mala kostke) sol i swiezo mielony pieprz swiezo starty Parmigiano Reggiano Zblanszowac brukuly (ok 2 min we wrzacej osolonej wodzie), odcedzic, przeplukac w zimnej wodzie, dobrze potrzasnac aby pozbyc sie resztek wody, odstawic. Na glebokiej patelni rozpuscic maslo, dodac mieso i czosnek, sol i pieprz. Smazyc na srednim ogniu az mieso zbieleje. W miedzyczasie ugotowac makaron al dente. Do kurczka wlac wino i smietane, wymieszac i gotowac mieszajac od czasu do czasu, do momentu az sos zgestnieje. Dodac brokuly, zwiekszyc ogien, wymieszac, doprawic. Dodac ugotowany makaron i jeszcze raz porzadnie wymieszac, dodajac na koniec kawalki gorgonzoli. Podac z parmezanem i kieliszkiem bialego wina. Brokuly mozna zastapic porami, smazyc je razem z kurczakiem i czosnkiem. Smacznego -- [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z kurczakiem, brukułami i gorgonzolą
Top
Bottom