- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Pepperoni na sposób włoski
300 g Słodko-ostrego pepperoni ze słoika
250 g mozzarelli
120 g szynki parmeńskiej
kilkanaście pomidorków koktajlowych
listki świeżej bazylii
4 łyżki oliwy i 2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz
1.Pepperoni odcedzamy z zalewy i wzdłuż przecinamy.
2.Mozzarellę kroimy w kostkę. Szynkę także drobno kroimy. Szynkę i mozzarellę podrobioną bazylię oraz oliwę i ocet mieszamy ; następnie solimy i pieprzymy.
3.Powstałym farszem nadziewamy przekrojone pepperoni, dokładamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i podajemy.

300 g Słodko-ostrego pepperoni ze słoika
250 g mozzarelli
120 g szynki parmeńskiej
kilkanaście pomidorków koktajlowych
listki świeżej bazylii
4 łyżki oliwy i 2 łyżki octu balsamicznego
sól i pieprz
1.Pepperoni odcedzamy z zalewy i wzdłuż przecinamy.
2.Mozzarellę kroimy w kostkę. Szynkę także drobno kroimy. Szynkę i mozzarellę podrobioną bazylię oraz oliwę i ocet mieszamy ; następnie solimy i pieprzymy.
3.Powstałym farszem nadziewamy przekrojone pepperoni, dokładamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i podajemy.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: