- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Pesto z podagrycznika
150 g przebranych młodych liści podagrycznika
50 g liści pietruszki
50 g migdałów
50 g twardego sera
100 ml dobrej jakości oleju lub oliwy
3 – 4 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny lub do smaku
Sól
Do malaksera włóż liście podagrycznika, pietruszkę, czosnek, orzechy i starty ser. Dodaj sok z cytryny i posiekaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę lub olej, sól i wymieszaj łyżką aż do połączenia.
Włóż do czystych słoików i przechowuj w lodówce.
Jajko sadzone z pesto
Na patelnię połóż łyżkę pesto, rozgrzej, a na to wbij jajko. Przykryj i smaż przez 2-3 min. na wolnym ogniu.

150 g przebranych młodych liści podagrycznika
50 g liści pietruszki
50 g migdałów
50 g twardego sera
100 ml dobrej jakości oleju lub oliwy
3 – 4 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny lub do smaku
Sól
Do malaksera włóż liście podagrycznika, pietruszkę, czosnek, orzechy i starty ser. Dodaj sok z cytryny i posiekaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę lub olej, sól i wymieszaj łyżką aż do połączenia.
Włóż do czystych słoików i przechowuj w lodówce.
Jajko sadzone z pesto
Na patelnię połóż łyżkę pesto, rozgrzej, a na to wbij jajko. Przykryj i smaż przez 2-3 min. na wolnym ogniu.
