- Paź 29, 2004
- 550
- 4
- 18
to moje ulubione ciasto na zimno
25 dag masla
1 szkl mleka
4 jajka
1 szkl cukru
cukier waniliowy
6 lyzeczek zelatyny
kakao
kieliszek dobrego alkoholu(dowolnie)
owoce i galaretka do przybrania
Maslo, cukier, cukier waniliowy utrzec dodajac po jednym zoltku.
Mleko zagotowac i rozpuscic w nim zelatyne, ostudzic.
Ubic piane z bialek.
Do masy jajecznej dodawac naprzemian ubita piane i rozpuszczona zelatyne, dodac alkohol. Mase podzielic na dwie czesci, do jednej dodac kakao.
Do tortownicy wylac najpierw jedna mase, jak lekko stezeje wylac druga, schlodzic.Ozdobic owocami i galaretka.
25 dag masla
1 szkl mleka
4 jajka
1 szkl cukru
cukier waniliowy
6 lyzeczek zelatyny
kakao
kieliszek dobrego alkoholu(dowolnie)
owoce i galaretka do przybrania
Maslo, cukier, cukier waniliowy utrzec dodajac po jednym zoltku.
Mleko zagotowac i rozpuscic w nim zelatyne, ostudzic.
Ubic piane z bialek.
Do masy jajecznej dodawac naprzemian ubita piane i rozpuszczona zelatyne, dodac alkohol. Mase podzielic na dwie czesci, do jednej dodac kakao.
Do tortownicy wylac najpierw jedna mase, jak lekko stezeje wylac druga, schlodzic.Ozdobic owocami i galaretka.