Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pianka ptasie mleczko na biszkopcie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ruzia" data-source="post: 2341" data-attributes="member: 16"><p>składniki</p><p>na pianke:</p><p>0,5 l smietany slodkiej 30%</p><p>2 czerwone galaretki </p><p>3 szkl. wody</p><p></p><p>biszkopt:</p><p>3 jajka </p><p>pol szkl. cukru</p><p>1szkl. maki</p><p>pol lyzeczki proszku do pieczenia</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>zaczynam od przygotowania biszkoptu, ubijam jajka z cukrem na puszytsa mase, dodaje przesiana make wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokladnie mieszam, wylewam ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia ( blache trzeba wylozyc wysoko tzn do samych jej rantow, to sie przyda gdy bedziemy wylewac potem mase smietankowa na ciasto), upiec biszkopt na zloty kolor (ok 20-30 min). w czasie gdy biszkopt sie piecze zagotowuje trzy szkl wody i wsypuje galaretki, musza sie dobrze rozpuscic, zeby szybciej wystygly wstawiam je do miski z zimna woda. gdy biszkopt bedzie juz gotowy i wystudzony przygotowuje pianke, ubijam smietane mikserem na sztywno, teraz biore trzepaczke i mieszajac trzepaczka wlewam galaretki do smietanki, dobrze to mieszam i wylewam na biszkopt, ciacho wstawiam do lodowki zeby stezalo. dla ozdoby polewam je jeszcze jedna galaretka i znowu chlodze.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>bardzo ladnie do tego ciasta wyglaja ulozona na wierzchu i zalane galaretka brzoskwinie. galaretki do masy smietankowej musza byc dobrze wystudzone i prawie juz tezec. blache najlepiej wylozyc papierem do pieczenia gdyz pianka bardzo latwo chlonie nieprzyjemny zapach blachy, a papier ja od niej izoluje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ruzia, post: 2341, member: 16"] składniki na pianke: 0,5 l smietany slodkiej 30% 2 czerwone galaretki 3 szkl. wody biszkopt: 3 jajka pol szkl. cukru 1szkl. maki pol lyzeczki proszku do pieczenia sposób przygotowania zaczynam od przygotowania biszkoptu, ubijam jajka z cukrem na puszytsa mase, dodaje przesiana make wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokladnie mieszam, wylewam ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia ( blache trzeba wylozyc wysoko tzn do samych jej rantow, to sie przyda gdy bedziemy wylewac potem mase smietankowa na ciasto), upiec biszkopt na zloty kolor (ok 20-30 min). w czasie gdy biszkopt sie piecze zagotowuje trzy szkl wody i wsypuje galaretki, musza sie dobrze rozpuscic, zeby szybciej wystygly wstawiam je do miski z zimna woda. gdy biszkopt bedzie juz gotowy i wystudzony przygotowuje pianke, ubijam smietane mikserem na sztywno, teraz biore trzepaczke i mieszajac trzepaczka wlewam galaretki do smietanki, dobrze to mieszam i wylewam na biszkopt, ciacho wstawiam do lodowki zeby stezalo. dla ozdoby polewam je jeszcze jedna galaretka i znowu chlodze. dodatkowe informacje bardzo ladnie do tego ciasta wyglaja ulozona na wierzchu i zalane galaretka brzoskwinie. galaretki do masy smietankowej musza byc dobrze wystudzone i prawie juz tezec. blache najlepiej wylozyc papierem do pieczenia gdyz pianka bardzo latwo chlonie nieprzyjemny zapach blachy, a papier ja od niej izoluje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pianka ptasie mleczko na biszkopcie
Top
Bottom