-25 dag masła
-2 szklanki mąki
-1 szklanka cukru
-budyń śmietankowy
-3 jaja
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-owoce świeże, mrożone, z kompotu lub z puszki
Masło utrzeć z cukrem. Wciąż ucierając dodawać po 1 jajku. Następnie dodawać kolejno mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
Do blaszki o wymiarach 40x10 cm wyłożyć połowę ciasta. Rozłożyć owoce (jeśli tego wymagają to pokrojone/starannie osączone) i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Najlepsze jest jeszcze ciepłe posypane solidną warstwą cukru pudru
-2 szklanki mąki
-1 szklanka cukru
-budyń śmietankowy
-3 jaja
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-owoce świeże, mrożone, z kompotu lub z puszki
Masło utrzeć z cukrem. Wciąż ucierając dodawać po 1 jajku. Następnie dodawać kolejno mąkę, budyń i proszek do pieczenia.
Do blaszki o wymiarach 40x10 cm wyłożyć połowę ciasta. Rozłożyć owoce (jeśli tego wymagają to pokrojone/starannie osączone) i przykryć pozostałą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Najlepsze jest jeszcze ciepłe posypane solidną warstwą cukru pudru
