Bardzo duze pieczarki- (ja miałam 5 sztuk takich po 15 cm średnicy) wyrwać im nogi i zetrzeć te nogi na wiórki Kapelusze obgotować 5 minut w osolonej wodzie- odsaczyć
1/4 selera średniego zetrzeć na wiórki
na wodzie poddusić posiekaną cebulę , dodać te wiórki z nóg i z selera , ja dodałam też fasolke szparagową mrozoną i pół szklanki ryżu basmanti ( można dodać wiecej warzyw i nie dodawać ryżu- proponuję dodusic cukinii)
nafaszerować pieczarki dobrze ugniatając nadzienie, wstawić do piekarnika 200 stopni na około 20 minut.
w tym czasie robimy sos: jogurt nat + posiekana mięta swieża + koperek + sól i pieprz.
podawać polane tym sosem, ja jeszcze podałam z sałatą z pomidorem i ogórkiem.
było pyszne!
1/4 selera średniego zetrzeć na wiórki
na wodzie poddusić posiekaną cebulę , dodać te wiórki z nóg i z selera , ja dodałam też fasolke szparagową mrozoną i pół szklanki ryżu basmanti ( można dodać wiecej warzyw i nie dodawać ryżu- proponuję dodusic cukinii)
nafaszerować pieczarki dobrze ugniatając nadzienie, wstawić do piekarnika 200 stopni na około 20 minut.
w tym czasie robimy sos: jogurt nat + posiekana mięta swieża + koperek + sól i pieprz.
podawać polane tym sosem, ja jeszcze podałam z sałatą z pomidorem i ogórkiem.
było pyszne!