Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczarki Wegańskie faszerowane:
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Doruśka" data-source="post: 985946" data-attributes="member: 1578"><p>Bardzo duze pieczarki- (ja miałam 5 sztuk takich po 15 cm średnicy) wyrwać im nogi i zetrzeć te nogi na wiórki Kapelusze obgotować 5 minut w osolonej wodzie- odsaczyć </p><p>1/4 selera średniego zetrzeć na wiórki </p><p>na wodzie poddusić posiekaną cebulę , dodać te wiórki z nóg i z selera , ja dodałam też fasolke szparagową mrozoną i pół szklanki ryżu basmanti ( można dodać wiecej warzyw i nie dodawać ryżu- proponuję dodusic cukinii)</p><p></p><p>nafaszerować pieczarki dobrze ugniatając nadzienie, wstawić do piekarnika 200 stopni na około 20 minut.</p><p></p><p>w tym czasie robimy sos: jogurt nat + posiekana mięta swieża + koperek + sól i pieprz. </p><p></p><p>podawać polane tym sosem, ja jeszcze podałam z sałatą z pomidorem i ogórkiem.</p><p>było pyszne!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Doruśka, post: 985946, member: 1578"] Bardzo duze pieczarki- (ja miałam 5 sztuk takich po 15 cm średnicy) wyrwać im nogi i zetrzeć te nogi na wiórki Kapelusze obgotować 5 minut w osolonej wodzie- odsaczyć 1/4 selera średniego zetrzeć na wiórki na wodzie poddusić posiekaną cebulę , dodać te wiórki z nóg i z selera , ja dodałam też fasolke szparagową mrozoną i pół szklanki ryżu basmanti ( można dodać wiecej warzyw i nie dodawać ryżu- proponuję dodusic cukinii) nafaszerować pieczarki dobrze ugniatając nadzienie, wstawić do piekarnika 200 stopni na około 20 minut. w tym czasie robimy sos: jogurt nat + posiekana mięta swieża + koperek + sól i pieprz. podawać polane tym sosem, ja jeszcze podałam z sałatą z pomidorem i ogórkiem. było pyszne! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczarki Wegańskie faszerowane:
Top
Bottom