Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczarki z farszem z sera i pomidorów*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 846862" data-attributes="member: 10341"><p>Uwielbiam suszone pomidory, wykorzystuję prawie wszystkie przepisy z ich udziałem. Ten pochodzi od Agnieszki Kręglickiej i jest doskonałą przekąską lub przystawką, którą się robi prawie błyskawicznie. Proporcje podane są dla 2 osób.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>5 dużych pieczarek</p><p>4 łyżki białego sera (brałam tłusty twaróg)</p><p>4 łyżki startego na grubych oczkach tarki sera gruyere</p><p>mała cebula pokrojona w drobną kostkę</p><p>drobno posiekany ząbek czosnku</p><p>2 łyżki posiekanego szczypiorku</p><p>2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów z oliwy</p><p>pieprz, sól</p><p>bułka tarta</p><p>tarty parmezan</p><p>jajko</p><p>oliwa lub masło do smażenia.</p><p></p><p>Pieczarki myjemy, obieramy je ze skórki i wykrawamy nóżki. Nóżki i jedną całą pieczarkę (jeśli nóżek jest za mało), kroimy w drobną kostkę i razem z cebulą przesmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy czosnek, sól i pieprz. Przesmażamy, ale nie rumienimy. Przestudzone mieszamy z twarogiem i gruyerem, posiekanymi suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Farszem napełniamy pieczarki z czubkiem. Teraz panierujemy w bułce tartej najpierw część z farszem, potem całą pieczarkę w roztrzepanym jajku i znów całą pieczarkę w bułce z dodatkiem parmezanu.Smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron na złoto (ja robiłam to na mieszance oliwy z masłem). Zaraz podajemy z chrupiącą bagietką, tostami, albo krakersami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 846862, member: 10341"] Uwielbiam suszone pomidory, wykorzystuję prawie wszystkie przepisy z ich udziałem. Ten pochodzi od Agnieszki Kręglickiej i jest doskonałą przekąską lub przystawką, którą się robi prawie błyskawicznie. Proporcje podane są dla 2 osób. [B]Składniki[/B] 5 dużych pieczarek 4 łyżki białego sera (brałam tłusty twaróg) 4 łyżki startego na grubych oczkach tarki sera gruyere mała cebula pokrojona w drobną kostkę drobno posiekany ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów z oliwy pieprz, sól bułka tarta tarty parmezan jajko oliwa lub masło do smażenia. Pieczarki myjemy, obieramy je ze skórki i wykrawamy nóżki. Nóżki i jedną całą pieczarkę (jeśli nóżek jest za mało), kroimy w drobną kostkę i razem z cebulą przesmażamy na odrobinie oliwy, dodajemy czosnek, sól i pieprz. Przesmażamy, ale nie rumienimy. Przestudzone mieszamy z twarogiem i gruyerem, posiekanymi suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Farszem napełniamy pieczarki z czubkiem. Teraz panierujemy w bułce tartej najpierw część z farszem, potem całą pieczarkę w roztrzepanym jajku i znów całą pieczarkę w bułce z dodatkiem parmezanu.Smażymy na wolnym ogniu ze wszystkich stron na złoto (ja robiłam to na mieszance oliwy z masłem). Zaraz podajemy z chrupiącą bagietką, tostami, albo krakersami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pieczarki z farszem z sera i pomidorów*
Bottom