Pieczarkowe nalesnikowe koperty*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Wlasnie wczoraj sie przygladalam mojej szwagierce :wink: jak je robila, Ja jednak wprowadzam pare zmian zeby je troszke podsmaczyc


Skladniki na nalesniki
pieczarki
cebula
sol
pieprz
cheddar ser - duzo!!

jajko
bulka tarta

Smazymy nalesniki

Ser zolty scieramy na drobnych oczkach na tarce

pieczarki drobno kroimy w kosteczke, tak samo postepujemy z cebula. Calosc podsmazamy na patelni. Podsmaczamy sola, pieprzem i naszymi ulubionymi przyprawami. Do cieplej mieszanki pieczarkowo-cebulowa dodajemy ser zolty- mieszamy


Nalesniki smarujemy nadzieniem , skladamy w koperty, nastepnie nalesnikowe koperty maczamy w jajku i bulke tartej- smazymy az zlote!

Bardzo fajnie sie komponuja z barszczykiem ( w kubku ) do popijania
 

ZielonyKot

Member
Lut 25, 2005
422
0
0
brzmi pysznie i na pewno w najbliższych dniach wypróbuję
icon_smile.gif
tylko niech ktoś za mnie usmaży naleśniki :mrgreen: jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zrobić porządnego naleśnika, klątwa jakaś czy cóś? :mrgreen:
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Robię takie kopertki do dawna i uwielbiam je i ja, i moi bliscy.
POLECAM!!!
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36

Pimpek

Member
Lis 30, 2005
1,641
0
0
Zrobiłam dziś na obiad. Jest strasznie pyszne!! I wygodne bo wszytsko można przygotować sobie wcześniej i tylko obsmażyć. Zrobiłam do tego właśnei sos czosnkowy i było wyśmienite.
Będę często powtarzać
icon_smile.gif


Myślę że fajne danie też na jakieś imprezki. Można podać z różnymi sosikami
icon_smile.gif
mniam
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Właśnie jemy, mniamć
mniam.gif
polane keczupem z braku czasu na zrobienie barszczyku
fiesgrins.gif

Ułatwiłam sobie zadanie i starłam na tarce pieczarki
icon_lol.gif
icon_razz.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Ja zawsze ścieram pieczarki na tarce - szybko idzie
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Od dawna robię
icon_smile.gif
tylko u mnie to się nazywa krokiety z pieczarkami - żadne święta, zadna imprezka się bez nich nie obywa. Do barszczyku koniecznie.

Ja też pieczarki (surowe) ścieram na tarce o grubych oczkach i z cebulką w kostkę smażę z przyprawami aż woda odparuje. Żeby farsz był zwięzły dosypuję pod koniec łyżkę bułki tartej, bo ja bez sera robię. Z serem spróbuję napewno.

Polecam wszystkim niezdecydowanym - niebo w gebie
icon_mrgreen.gif


Acha - dzieci się nimi zajadają - nawet niejadki!!!
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
zrobie je na Swieta dla mojej wloskiej rodziny - a moze by do pieczarek troche suszonych - ugotowanych prawdziwkow dodac?
A i czy moge je przyggotowac wczesniej i zamrozic - tak np tydzien wczesniej?
A i mozna je w formie krokietow? Hmmm pewnie mozna..
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy