Pieczarkowe nalesnikowe koperty*

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
hehe, asiu, wszystko pewnie mozna, choc przyznam ze w formie krokietow jeszcze nie robilam
icon_smile.gif

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
A jak złożona jet koperta?
icon_smile.gif

Ja składam tak:
Farsz smaruję na środku nie dochodząc do brzegów.
Bok prawy i lewy składam do środka do styku zakrywając farsz.
Dolną część zaczynam zakładać, aż złoży mi się z tego mały prostokącik - podobnie do tego jak zwija się sajgonki, tylko zamiast zwijania składam kilka razy. I już.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Zrobiłam nocą kopertki i część zjedliśmy na bardzo późną kolację do czerwonego barszczu
mniam.gif

Na jutro jeszcze będą na obiad.
Dziś znów lenistwo było, pieczarki i cebulę utarłam w blenderze w opcji gruba tarka.
Ser też w blenderkiem potraktowałam
icon_redface.gif

i muszę zapamiętać, gdy będę je robiła kolejny raz, ze jednak nadzienie musi być bardzo słone i pieprzne
icon_razz.gif

Paulo dziękuję za genialny przepis
anbetung.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

iluana

Member
Sie 15, 2009
4,507
0
0
Moja ulubiona werjsa nalesnikow -tyle ze ja tylko smaze taką kopertkę z farszem , bez obtaczania w jajku i bulce.

anitajas

Member
Paź 16, 2009
3
0
0
Super pomysł na naleśniki. Dziś wypróbowałam przepis i wyszło super! Fakt, ze wzięłam sobie do serca radę żeby farsz dobrze posolić i dopieprzyć, bo będzie mdłe i wyszły naleśniki dla smoka wawelskiego hyhyhy ...
icon_smile.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
anitajas @ 1 Nov 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=906414Super pomysł na naleśniki. Dziś wypróbowałam przepis i wyszło super! Fakt, ze wzięłam sobie do serca radę żeby farsz dobrze posolić i dopieprzyć, bo będzie mdłe i wyszły naleśniki dla smoka wawelskiego hyhyhy ...
icon_smile.gif
uups, przepraszam
pinggrins.gif

ale ja farsz przesoliłam, a w naleśnikach był zupełnie nie słony
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy