- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
Pieczeń ,pasztet z tofu
ok 180 g tofu zwykłego
ok 180 g tofu wędzonego
2 cebule
3 ząbki czosnku
ugotowana ; 1 marchew ,1 pietruszka i kawałek selera
z 1/3 szklanki płatków owsianych,zalać też ok
1/3 szklanki ciepłej wody
z 4 - 5 łyżek siemienia lnianego-zmielić
oliwa
sól,pieprz ,majeranek ,gałka muszkatołowa
masło i bułka tarta do formy
Cebule pokroiłam i udusiłam na oliwie
Zmieliłam oba tofu ,warzywa gotowane ,cebulę(wystudzoną) ,płatki napęczniałe ,dodałam przeciśnięte ząbki czosnku,zmielony
len,przyprawy do smaku i dokładnie wymieszałam ręką
Przełożyłam do natłuszczonej i wysypanej keksówki szklanej ,wierzch posypałam tartą bułką i położyłam kilka płatków masła
Piekłam ok 50 minut w 180 stopniach


ok 180 g tofu zwykłego
ok 180 g tofu wędzonego
2 cebule
3 ząbki czosnku
ugotowana ; 1 marchew ,1 pietruszka i kawałek selera
z 1/3 szklanki płatków owsianych,zalać też ok
1/3 szklanki ciepłej wody
z 4 - 5 łyżek siemienia lnianego-zmielić
oliwa
sól,pieprz ,majeranek ,gałka muszkatołowa
masło i bułka tarta do formy
Cebule pokroiłam i udusiłam na oliwie
Zmieliłam oba tofu ,warzywa gotowane ,cebulę(wystudzoną) ,płatki napęczniałe ,dodałam przeciśnięte ząbki czosnku,zmielony
len,przyprawy do smaku i dokładnie wymieszałam ręką

Przełożyłam do natłuszczonej i wysypanej keksówki szklanej ,wierzch posypałam tartą bułką i położyłam kilka płatków masła
Piekłam ok 50 minut w 180 stopniach


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: