Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wołowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1548153" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pieczeń wołowa</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]90936[/ATTACH]</p><p></p><p>2 kg Wołowiny ( z piersi)</p><p>2 duże cebule</p><p>40 ml oliwy</p><p>50 g musztardy</p><p>pęczek swieżego rozmarynu</p><p>sól i pieprz</p><p>1 łyżka powideł z czarnej porzeczki</p><p>1 łyżka winnego octu</p><p>łyżka masła</p><p></p><p>1. Cebulę obieramy i kroimy w krążki.</p><p>2. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz. Smażymy na nim wołowinę że wszystkich stron.</p><p>3. Do naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną cebulę. Zalewamy ją tłuszczem z pod podsmażonej wołowiny. Na cebulę kładziemy wołowinę. Sporo solimy i pieprzymy. Górę mięsa smarujemy musztardą i obficie posypujemy rozmarynem.</p><p>Przykrywamy mięso pergaminem. Naczynie żaroodporna szczelnie przykrywamy podwójną folią z aluminium . Pieczemy w temp 170 stopni przez 4 godziny.</p><p>4. Po upieczeniu mięso wyciągamy i delikatnie chłodzimy aby łatwiej było je kroić w plastry.</p><p>5. Powstały sos mieszamy z powidłami i octem. Miksujemy. Dodajemy masło , podgrzewamy i podajemy z plastrami wołowiny. </p><p></p><p>Ps1. Zaleca się piec duży kawałek wołowiny.</p><p>Ps2. Przepis pochodzi z książki : Gotuj sprytnie jak Jamie</p><p>Ps3. Pozostałe z obiadu mięso można użyć przy tym przepisie <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39228" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39228</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1548153, member: 140"] [SIZE=14][B]Pieczeń wołowa[/B][/SIZE] [ATTACH=full]90936[/ATTACH] 2 kg Wołowiny ( z piersi) 2 duże cebule 40 ml oliwy 50 g musztardy pęczek swieżego rozmarynu sól i pieprz 1 łyżka powideł z czarnej porzeczki 1 łyżka winnego octu łyżka masła 1. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. 2. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz. Smażymy na nim wołowinę że wszystkich stron. 3. Do naczynia żaroodpornego kładziemy pokrojoną cebulę. Zalewamy ją tłuszczem z pod podsmażonej wołowiny. Na cebulę kładziemy wołowinę. Sporo solimy i pieprzymy. Górę mięsa smarujemy musztardą i obficie posypujemy rozmarynem. Przykrywamy mięso pergaminem. Naczynie żaroodporna szczelnie przykrywamy podwójną folią z aluminium . Pieczemy w temp 170 stopni przez 4 godziny. 4. Po upieczeniu mięso wyciągamy i delikatnie chłodzimy aby łatwiej było je kroić w plastry. 5. Powstały sos mieszamy z powidłami i octem. Miksujemy. Dodajemy masło , podgrzewamy i podajemy z plastrami wołowiny. Ps1. Zaleca się piec duży kawałek wołowiny. Ps2. Przepis pochodzi z książki : Gotuj sprytnie jak Jamie Ps3. Pozostałe z obiadu mięso można użyć przy tym przepisie [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39228"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=39228[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń wołowa
Top
Bottom