- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Proste i pyszne!
Pieczemy pokrojona w kostkę dynię, polaną delikatnie oliwą i całe czerwone papryki (miałam zachomikowaną dynię w zamrażarce)
Robimy pesto ze świeżej bazylii, która rośnie w doniczce na oknie
wystudzoną dynię smarujemy świeżutkim pesto, na to kładziemy oskórkowaną, pokrojoną w kostkę upieczoną paprykę, wierzch smarujemy pesto. Potem miskę z warzywną kompozycją odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się smaki wymieszały,
jemy z chrupiącą bagietką i popijamy schłodzonym, białym winem
zdjęcia nie ma, bo zostało szybko pożarte, danie jest kolorowe, radosne, żółto, czerwono zielone.
Pieczemy pokrojona w kostkę dynię, polaną delikatnie oliwą i całe czerwone papryki (miałam zachomikowaną dynię w zamrażarce)
Robimy pesto ze świeżej bazylii, która rośnie w doniczce na oknie
wystudzoną dynię smarujemy świeżutkim pesto, na to kładziemy oskórkowaną, pokrojoną w kostkę upieczoną paprykę, wierzch smarujemy pesto. Potem miskę z warzywną kompozycją odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się smaki wymieszały,
jemy z chrupiącą bagietką i popijamy schłodzonym, białym winem
zdjęcia nie ma, bo zostało szybko pożarte, danie jest kolorowe, radosne, żółto, czerwono zielone.