Pieczona dynia z papryką i pesto

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Proste i pyszne!

Pieczemy pokrojona w kostkę dynię, polaną delikatnie oliwą i całe czerwone papryki (miałam zachomikowaną dynię w zamrażarce)

Robimy pesto ze świeżej bazylii, która rośnie w doniczce na oknie

wystudzoną dynię smarujemy świeżutkim pesto, na to kładziemy oskórkowaną, pokrojoną w kostkę upieczoną paprykę, wierzch smarujemy pesto. Potem miskę z warzywną kompozycją odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby się smaki wymieszały,
jemy z chrupiącą bagietką i popijamy schłodzonym, białym winem

zdjęcia nie ma, bo zostało szybko pożarte, danie jest kolorowe, radosne, żółto, czerwono zielone.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy