przepis z notatnika podrozy, autor nieznany
Składniki:
20 krewetek bez pancerzy(tygrysie lub wieksze)
20 listków bazylii
20 cienkich plastow surowej wedzonej szynki wieprzowej(10cmx3cm)
zalewa
2 rozdniecione w mozdziezu zabki czosnku
1lyzka octu balsamicznego
4 lyzki oliwy z oliwek
przygotowanie
krewetki wrzucic do zalewy na min 1godz i wstawic do lodowki
po tym czasie kazda zawinac w lisc bazylii i szynki,spiac wykalaczka i piec na rozgrzanej patelni grilowej po 2 min z kazdej strony,
mozna podawac z gotowanymi brokulami lub fasolka szparagowa
smacznego
Składniki:
20 krewetek bez pancerzy(tygrysie lub wieksze)
20 listków bazylii
20 cienkich plastow surowej wedzonej szynki wieprzowej(10cmx3cm)
zalewa
2 rozdniecione w mozdziezu zabki czosnku
1lyzka octu balsamicznego
4 lyzki oliwy z oliwek
przygotowanie
krewetki wrzucic do zalewy na min 1godz i wstawic do lodowki
po tym czasie kazda zawinac w lisc bazylii i szynki,spiac wykalaczka i piec na rozgrzanej patelni grilowej po 2 min z kazdej strony,
mozna podawac z gotowanymi brokulami lub fasolka szparagowa
smacznego