- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
Przepis z Gazety Wyborczej (Wysokie Obcasy)
pomidory
czosnek
zielona pietruszka
oliwa
bazylia
tarta bułka
sól pieprz
- pomidory przekrajam na pół albo kroję w grube plastry,
- czosnek i pietruszkę bardzo drobno siekam,
- pomidory układam na folii natłuszczonej oliwą, posypuję je czosnkiem, tartą bułką, skrapiam oliwą,
- wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.,
- po wyjęciu posypuję solą, pieprzem, pietruszką i bazylią.
Czasem na pomidory kładę cienki plasterek mozarelli i kawałeczek oliwki, wtedy przyprawami i zieleninką posypuję pomidory przed pieczeniem (pod mozarellą).
pomidory
czosnek
zielona pietruszka
oliwa
bazylia
tarta bułka
sól pieprz
- pomidory przekrajam na pół albo kroję w grube plastry,
- czosnek i pietruszkę bardzo drobno siekam,
- pomidory układam na folii natłuszczonej oliwą, posypuję je czosnkiem, tartą bułką, skrapiam oliwą,
- wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.,
- po wyjęciu posypuję solą, pieprzem, pietruszką i bazylią.
Czasem na pomidory kładę cienki plasterek mozarelli i kawałeczek oliwki, wtedy przyprawami i zieleninką posypuję pomidory przed pieczeniem (pod mozarellą).