yrsa @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289689W moim Lidlu były jakieś mumijki a nie szparagi. Wczoraj, bo dzisiaj nie zaglądałam.
Marg, Moniaku, produkujcie dzisiaj, szparag traci na smaku z każdą minutą.dopiero w piątek planuję szparagi u Majlerów nabyć![]()
marghe @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289701...planuję szparagi u Majlerów nabyćCzy u Majlertów?![]()
marghe @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289701dopiero w piątek planuję szparagi u Majlerów nabyć
Toć Ciebie nie poganiałam![]()
hazo @ 14 May 2012 napisał:
kawazmlekiem @ 15 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1290048Nie wyszły mi.Moja wina, bo powinnam obrać, ale one drobniutkie i cieniutkie były, więc pomyślałam, ze młodziaki i nie trzeba obierać. Zrobię jeszcze raz, tym razem po bożemu z obieraniem.
Kawo, ale biale, tak? Bo zielonych nie musisz obierac.
I zamiast odcinania koncowek proponuje odlamywanie ich, wtedy szparagi pekaja dokladnie na koncu tej 'zdrewnialej' czesci.
Yrso, ciekawy ten przepis!![]()
Aczkolwiek nie umiem sobie wyobrazic polaczenia szparagow z oliwkami![]()
Bea73 @ 15 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1290100Mozna z nich ugotowac wywar i uzyc go np. potem do szparagowego risotto
O właśnie! Mam w planach risotto Claudii Roden.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.