- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Właśnie dziś robiłam i przypomniało mi się jakie są dobre i jak ładnie wyglądają:
3-4 udka z kurczaka
ok.3-4 łyżek majonezu
ok. 3-4 łyżek ketchupu( najlepiej pikantnego)
sól, pieprz, czosnek granulowany
bułka tarta
Udka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na conajmniej 1 godzinę. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować po wierzchu ułożone w naczyniu do pieczenia udka. Piec pod przykryciem ok. 0,5 godziny, potem odkryć, posypać bułką tartą i dopiekać jeszcze ok 20 minut.
Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości udek.
P.S na 1 udko 1 łyżka majonezu+1 łyżka ketchupu.
3-4 udka z kurczaka
ok.3-4 łyżek majonezu
ok. 3-4 łyżek ketchupu( najlepiej pikantnego)
sól, pieprz, czosnek granulowany
bułka tarta
Udka natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na conajmniej 1 godzinę. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować po wierzchu ułożone w naczyniu do pieczenia udka. Piec pod przykryciem ok. 0,5 godziny, potem odkryć, posypać bułką tartą i dopiekać jeszcze ok 20 minut.
Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości udek.
P.S na 1 udko 1 łyżka majonezu+1 łyżka ketchupu.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: