Pieczone udka w majonezowo-ketchupowej polewie*

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Przepyszne, właśnie wcinam, super sosik się wytworzył i dużo go

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
U mnie tak samo, to tylko ta bułka tarta zapieczona na kurczaku z mieszaniną majonezowo-keczupową z lekka chrupała.
icon_smile.gif

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Bez odkrycia ta bułka by tak nie chrupała!
icon_razz.gif

Nie dość, że odkryłam, to jeszcze włączyłam tę rozżażającą się grzałkę u góry...
icon_smile.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
To nie będzie taki typowo chrupiący kurczak, jak np. z rożna, mnie też czasem wychodzi mniej zapieczona ta warstwa majonezowo-ketchupowa ale nie przeszkadza mi to , sam kurczak ma taki inny niż zwykle smak.
A śmiało można skórkę zdjąć z udek. Mam taką koleżankę, dla której skórka z kurczaka, to jest niejadalna rzecz i zawsze ją zdejmuje i ta moja wersja jej smakowała bardzo.

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
To nie będzie taki typowo chrupiący kurczak, jak np. z rożna, mnie też czasem wychodzi mniej zapieczona ta warstwa majonezowo-ketchupowa ale nie przeszkadza mi to , sam kurczak ma taki inny niż zwykle smak.
A śmiało można skórkę zdjąć z udek. Mam taką koleżankę, dla której skórka z kurczaka, to jest niejadalna rzecz i zawsze ją zdejmuje i ta moja wersja jej smakowała bardzo.
Mój mąż też nigdy przenigdy nie zje skóry z kurczęcia, w tym wypadku też odrzucił, ale zachwycił się smakiem mięska i sosikiem, ma wspaniały majonezowy posmak :lol:

Beatko, ten kurczak jest mniaaamć :lol:

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
2
0
Zrobiłam
Pożarliśmy mlaskając smakowicie
Znów zrobię
icon_smile.gif

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
No własnie, ja lubę taką mocno wytopioną, chrupiąca skórkę. Ale kurczak był i tak smaczny

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Cieszę się, że smakuje Wam, a ja też lubię chrupiącą skórkę i jak mam akurat na taką ochotę, to robię innego kurczaka po prostu, np. takiego zwykłego suto posypanego różnymi przyprawami i w czasie pieczenia bardzo często polewanego tłuszczykiem z pieczenia, wychodzi wtedy taki super chrupiący

A do kurczaka polecam też bardzo fajną surówkę dwudniową, lubię ją szczególnie na niedzielę, bo wtedy nie muszę się narobić przy obiedzie , kurczak się sam piecze, surówka prawie gotowa, można sobie odpoczywać : http://cincin.cc/index.php?showtopic=1928

Joanka

Member
Wrz 23, 2004
611
0
0
Te udka to jedna z moich ulubionych potraw. Pyyyyszne są!!! Oczywiście moim skromnym zdaniem :wink: Już mam ślinotok....

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
tez zrobilam piersi, nie udka tak czy owak wyszlo bardzo bardzo dobre

bjetris

Member
Paź 22, 2004
535
0
0
Beatko, znęciły te uda i mnie. Bardzo udane!!! Pyszny sosik się wytworzył, na udkach fantastyczna "panierka", samo mięso nabrało ciekawego aromatu. Podawałam z pieczonymi ziemniakami i coleslow oraz surówką z selera. Zrobię je jeszcze, dla siebie i Filipa, bo dwóch starszych z kostką to już nic zjeść nie może, niestety :dump:
Polecam ten sposób na uda kurczacze

matriocha

Member
Wrz 23, 2004
1,096
0
0
udka są przepyszne :lol:
Robiłam je w kombiwarze więc były w sakiewkach z folii
icon_smile.gif

Mąż był zachwycony :mrgreen:

Justyna

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
tez robiłam, ale piekłam dluzej niz w przepisie... wyszły chrupiące i pewnie niedługo znowu je zrobie 8)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy