Pieczony losos w marynacie miodowo-musztardowej*

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
losos.jpg

Filet z lososia 500-700g
lyzka oliwy z oliwek
lyzka plynnego miodu
2 lyzki pelnoziarnistej musztardy francuskiej
starta skorka z polowy cytryny
sol i pieprz

1. Wymieszac oliwe, miod, musztarde, sol, pieprz i skorke z cytryny
2. Wylozyc osuszony filet z lososia na wysmarowana forme do zapiekania i rozsmarowac marynate
3. Zostawic na min godzine w lodowce
4. Piec w 200C okolo 15-20 min

SMACZNEGO

Przepis pochodzi z ksiazki The food andcooking of Norway, Janet Laurence
 

Załączniki

  • losos.jpg
    losos.jpg
    219.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Dziekuje Kiiri! brzmi pysznie
icon_smile.gif
 

catparker

Active member
Cze 14, 2007
724
43
28
Przepis świetny, i to zdjęcie
lecker.gif

Mam łososia w lodówce i zastanawiam się co z nim zrobić i teraz już wiem
freu.gif

Mąż się zdziwi jak wróci z pracy
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy