Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piegus z wisniami i masą smietanowo-wisniową
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="granola" data-source="post: 734730" data-attributes="member: 6231"><p>1 szkl wydrylowanych wisni </p><p>2 lyzki cukru </p><p>wisnie z odrobina wody i cukrem gotowac okolo 5 min po ostygnieciu odlozyc polowe samych wisni do ciasta a cala reszta bedzie potrzebna do masy</p><p></p><p>ciasto:</p><p>4 jajka</p><p>3/4 szkl maki </p><p>3/4 szkl cukru</p><p>70g margaryny</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>1/2 szkl maku suchego nie mielonego</p><p>margaryne stopic i ostudzic</p><p> jajka ubic z cukrem do bialosci jak na biszkopt, dodac make z proszkiem, mak i margaryne</p><p>tortownice ( o srednicy 22cm) wysmarowac tluszczem i wlac ciasto po ciescie rozrzucic wczesniej przygotowane wisnie ( polowe z ugotowanych)</p><p>piec w 180 stop.C okolo 40 min wsumie trzeba patyczkiem sprawdzic czy gotowe</p><p></p><p>w miedzy czasie zrobic mase:</p><p>200ml smietany 30% </p><p>1 galareta wisniowa</p><p>sok z wisniami podgrzac i wlac 1/2 szkl goracej wody rozpuscic w tym galaretke</p><p>ubic smietane po ostygnieciu galaretki dodawac do niej smietane i jeszcze raz krotko ubic wstawic do lodowki do stezenia</p><p></p><p>ciasto po ostygnieciu przekroic na pol i wylozyc cala mase przykryc drugim blatem i do lodowki</p><p></p><p>wisnie wszystkie opadna na dno w ciescie ale oto chodzi bo dolny blat jest wsumie makowo wisniowy</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="granola, post: 734730, member: 6231"] 1 szkl wydrylowanych wisni 2 lyzki cukru wisnie z odrobina wody i cukrem gotowac okolo 5 min po ostygnieciu odlozyc polowe samych wisni do ciasta a cala reszta bedzie potrzebna do masy ciasto: 4 jajka 3/4 szkl maki 3/4 szkl cukru 70g margaryny 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl maku suchego nie mielonego margaryne stopic i ostudzic jajka ubic z cukrem do bialosci jak na biszkopt, dodac make z proszkiem, mak i margaryne tortownice ( o srednicy 22cm) wysmarowac tluszczem i wlac ciasto po ciescie rozrzucic wczesniej przygotowane wisnie ( polowe z ugotowanych) piec w 180 stop.C okolo 40 min wsumie trzeba patyczkiem sprawdzic czy gotowe w miedzy czasie zrobic mase: 200ml smietany 30% 1 galareta wisniowa sok z wisniami podgrzac i wlac 1/2 szkl goracej wody rozpuscic w tym galaretke ubic smietane po ostygnieciu galaretki dodawac do niej smietane i jeszcze raz krotko ubic wstawic do lodowki do stezenia ciasto po ostygnieciu przekroic na pol i wylozyc cala mase przykryc drugim blatem i do lodowki wisnie wszystkie opadna na dno w ciescie ale oto chodzi bo dolny blat jest wsumie makowo wisniowy [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Piegus z wisniami i masą smietanowo-wisniową
Top
Bottom