Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pieguski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arribeth" data-source="post: 710483" data-attributes="member: 1888"><p><span style="color: #00FF00"><span style="font-size: 26px">Pieguski</span></span></p><p></p><p> 2 szklanki mąki</p><p> 1 łyżeczka -- czubata -- proszku do pieczenia</p><p> 25 dag masła</p><p> 3/4 szklanki cukru pudru</p><p> cukier waniliowy </p><p> 1 jajko</p><p> sól </p><p> czekolada </p><p> rodzynki </p><p> orzechy </p><p> wiórki kokosowe</p><p> migdały - do wyboru</p><p></p><p>Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Wbijamy jajko i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy łyżką. Wsypujemy dodatki. Łyżką nakładamy ciasto na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy 12-15 min w temp 180 C.</p><p></p><p>Wczoraj zrobiłam wersję kakaową z wiórkami kokosowymi, czekoladą i migdałami. Kakao dodałam na oko, jakieś 2 łyżki, migdałów w słupkach 10 dag, czekolady gorzkiej 10 dag i wiórków ok. 5 dag. Nie przyszło mi do głowy żeby w związku z tym zmniejszyć ilość mąki i miałam trudności z wymieszaniem ciasta łyżką, nałożone na blachę ciasteczka bardzo opornie się też rozlewały. Ale w smaku są rewelacyjne.</p><p></p><p>Porcja na 3 blachy od piekarnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arribeth, post: 710483, member: 1888"] [COLOR=#00FF00][SIZE=12]Pieguski[/SIZE][/COLOR][SIZE=12][/SIZE] 2 szklanki mąki 1 łyżeczka -- czubata -- proszku do pieczenia 25 dag masła 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 1 jajko sól czekolada rodzynki orzechy wiórki kokosowe migdały - do wyboru Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Wbijamy jajko i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy łyżką. Wsypujemy dodatki. Łyżką nakładamy ciasto na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy 12-15 min w temp 180 C. Wczoraj zrobiłam wersję kakaową z wiórkami kokosowymi, czekoladą i migdałami. Kakao dodałam na oko, jakieś 2 łyżki, migdałów w słupkach 10 dag, czekolady gorzkiej 10 dag i wiórków ok. 5 dag. Nie przyszło mi do głowy żeby w związku z tym zmniejszyć ilość mąki i miałam trudności z wymieszaniem ciasta łyżką, nałożone na blachę ciasteczka bardzo opornie się też rozlewały. Ale w smaku są rewelacyjne. Porcja na 3 blachy od piekarnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pieguski
Top
Bottom