hazo
Well-known member
- Lis 13, 2005
- 9,188
- 2,742
- 113
Malgosimi @ 6 Nov 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=616871chcialabym uaktualnic, ze w tym roku na bank bede robila sniezynki z jednego z moich przepisow na pepparkakory - konkretnie tego bez wody.To ja już nie wiem, z którego robić. W wątku pepperkakorowym piszesz
Z ciasta bez masła będę na 100% robic gwiazdki, bo genialnie sie wałkuje i trzyma fason w piecu. Bede tylko nieco grubiej wałkować i spiekac, zeby z choinki nie pospadały (od wilgoci drzewa mi miękły rok temu)A w Twoich przepisach tam, gdzie nie ma wody jest masło
"Pepparkakory kruchutkie (na bogato)
60 g masła
60 g cukru drobnego
60 ml kremówki
50 ml złotego syropu
250 g mąki
1/2 ł sody
1 ł imbiru
1,5 ł cynamonu
0,5 ł mielonych goździków"
a tam gdzie nie ma masła tylko margaryna - jest woda.
"Pepparkakory chruppppiące
50 ml wody
50 ml syropu złotego
60 g cukru drobnego
60 g margaryny
250 g mąki
1/2 ł sody
1 ł imbiru
1,5 ł cynamonu
0,5 ł mielonych goździków"
To z jakiego przepisu radzisz robić śnieżynkiBędę próbować w tym roku pierwszy raz i chciałabym, żeby się udały.![]()