Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki wg Bakerlady
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sabinal" data-source="post: 1050457" data-attributes="member: 4541"><p>Trochę późno, ale wreszcie zagniotłam ciasto. Musiałam kupić kardamon. Namieszałam własną przyprawę do pierników w/g. proporcji podanych przez Dorotus. Przegotowując ciasto stchórzyłam i nie wsypałam 120g przyprawy. Dorotus podaje w przepisie, że na 1 kg. mąki należy wsypać 2-3 łyżki przyprawy. Bałam się co wyjdzie jak wsypię 120g + te dodatkowe łyżeczki cynamonu, imbiru i innych. Czy nie będzie to za ostre? Napiszcie proszę czy wsypujecie aż 120 g. Na razie stwierdzam, że jest to najlepsze surowe ciasto piernikowe jakie jadłam! Całe wymieszałam z posiekanymi bakaliami i stwierdzam, że nie cierpię siekać drobno bakalii, szczególnie rodzynek i żurawiny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sabinal, post: 1050457, member: 4541"] Trochę późno, ale wreszcie zagniotłam ciasto. Musiałam kupić kardamon. Namieszałam własną przyprawę do pierników w/g. proporcji podanych przez Dorotus. Przegotowując ciasto stchórzyłam i nie wsypałam 120g przyprawy. Dorotus podaje w przepisie, że na 1 kg. mąki należy wsypać 2-3 łyżki przyprawy. Bałam się co wyjdzie jak wsypię 120g + te dodatkowe łyżeczki cynamonu, imbiru i innych. Czy nie będzie to za ostre? Napiszcie proszę czy wsypujecie aż 120 g. Na razie stwierdzam, że jest to najlepsze surowe ciasto piernikowe jakie jadłam! Całe wymieszałam z posiekanymi bakaliami i stwierdzam, że nie cierpię siekać drobno bakalii, szczególnie rodzynek i żurawiny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki wg Bakerlady
Top
Bottom