Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki wg Bakerlady
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1220570" data-attributes="member: 956"><p>Piekę je już od kilku lat i nigdy nie miałam problemów z ciastem. Robiąc pierwszy raz zważyłam ilości mąk, bo nie lubię w przepisach miar podawanych w szklankach. Może u Ciebie to kwestia maki? Albo tłuszczu. Ja nigdy nie stosuję zamienników i daję do nich masło i smalec. Po około 1,5 - 2 miesięcznym leżakowaniu ciasto jest bardzo twarde, ale po chwili daje się wałkować. Robiłam też je w awaryjnej sytuacji bez leżakowania ciasta, dosłownie po 3 dniach i też były bardzo dobre. Piekę je tylko do momentu jak na wierzchu zaczyna się robić delikatna skorupka, a przy dotknięciu wydają się nie upieczone. Nigdy dłużej, bo robią się twarde. Moje ciasto leżakuje na balkonie już od końca października.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1220570, member: 956"] Piekę je już od kilku lat i nigdy nie miałam problemów z ciastem. Robiąc pierwszy raz zważyłam ilości mąk, bo nie lubię w przepisach miar podawanych w szklankach. Może u Ciebie to kwestia maki? Albo tłuszczu. Ja nigdy nie stosuję zamienników i daję do nich masło i smalec. Po około 1,5 - 2 miesięcznym leżakowaniu ciasto jest bardzo twarde, ale po chwili daje się wałkować. Robiłam też je w awaryjnej sytuacji bez leżakowania ciasta, dosłownie po 3 dniach i też były bardzo dobre. Piekę je tylko do momentu jak na wierzchu zaczyna się robić delikatna skorupka, a przy dotknięciu wydają się nie upieczone. Nigdy dłużej, bo robią się twarde. Moje ciasto leżakuje na balkonie już od końca października. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Pierniczki wg Bakerlady
Top
Bottom