Pierniczki

rozarka

Member
Wrz 4, 2006
79
0
0
Anik- cudnie przyzdobiłaś te pierniczki , jeżeli upiekłam juz ciasteczka to nie ma szans już aby stworzyć takie witrażyki ?

zobaczcie jakie cudeńka znalazłam
icon_smile.gif

http://www.pernicky.unas.cz/Vanocni/index.html

http://pernikovachaloupka.blog.cz

Ostatnią edycję dokonał moderator:

anik

Member
Paź 17, 2005
88
0
0
rozarka - jezeli juz upieklas, to bez szans
icon_smile.gif

ale co to za problem upiec nowe ?
icon_biggrin.gif

markoto - ja ubijam bialko z cukrem pudrem, az mi z tego wyjdzie gesty bardzo lukier, ze jest ok poznaje po tym ze mi sie w brauniku trzepaczka wykrzywia :-D , jak postawisz sobie kropke z lukru to ma stac na bacznosc ;) jak sie rozleje i straci forme to znaczy ze cza wiecej pudru i ubijac dalej
icon_razz.gif

nutrja

Member
Gru 7, 2007
4
0
0
hej,
kiedy kładłaś ten lukier, przed czy po pieczeniu? Już upiekłam jedne, ale w zasadzie juz ich nie ma. Witrażyki landrynkowe wyszły mi brzydkie, więc teraz sobie je daruję, ale spróbuję z lukrem. Czym można by zabarwic lukier, poza barwnikami spozywczymi, bo takich już nie zdążę kupić. Może macie jakiś pomysł?

Wrz 23, 2007
184
0
0
Nutrjo lukruje się po upieczeniu.Można zabarwić tak: różowy sok z buraka lub sok z wiśnie albo z malin na brązowo np kakao na seledynowo galaretką agrestową czerwony sproszkowana papryka na fioletowo sok z porzeczek. ja znam tyle sposobów

anik

Member
Paź 17, 2005
88
0
0
nutrja - najpierw pieklam a dopiero pozniej lukrowalam
icon_smile.gif
barwniki w tubce mozna kupic np. w lidlu - kosztuja cos okolo 6zl za 4 kolory
icon_smile.gif

jagna_12d

Member
Mar 3, 2009
7
0
0
Nadal nie mogę wyjść z podziwu, udownie wyglądają te pierniczki.
Zapytam jeszcze raz bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam, te "okienka" robi się tak: przed pieczeniem zrobić dziurkę, wypełnić pokruszoną landrynką i gotowe?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy