Joanna @ 27 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=925322Przepis doskonały i co ważniejsze, nie da się go zepsuć.![]()
Z pośpiechu przeczytałam tylko listę składników, bo uznałam, że potrafię upiec piernik bez zaglądania do sposobu wykonania, a tu okazało się, że nie rozpuściłam sody w mleku, którego nie było w składnikach.Dolałam więc go nieco do gotowej masy i wymieszałam. Piekłam też z przygodami, bo w trakcie pieczenia zgasło na chwilę światło i rozprogramował się piekarnik. Nie miałam pojęcia, ile czasu już w nim siedzi, więc dalej piekłam na oko. Na szczęście piernik udał się znakomicie.![]()
upiekłam dzisiaj, tez z przygodami, ale przez własna glupotę![]()
jak juz siedzial w piekarniku przypomnialo mi się, ze nie dalam jajek. wyjełam, dodalam jajka i upiekl się doskonale![]()
![]()
jest pyszny![]()
Janka @ 20 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=923411Rozlałam w 3 foremki aluminiowe.
Joanna @ 6 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552214Janka używa trzech:One też są w różnych rozmiarach i tak pomyślałam,że jak bym wiedziała do jakiej wysokości to samo by wyszlo ile ma ich byćmam porozdawac i samotni dostaną mniejsze![]()
![]()
Już odczytałam 3/4, coś dziś nie do widzę![]()
Janka @ 15 Dec 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1618772Ja już od dawna nie wlewam wody bo też miałam ten sam problem.
Raz tylko mi się udało,ale nie pamiętam co i jak zrobiłam,nawet pani która mi to mówiła też straciła pamięć![]()
Do wszelkich piernikowych ciast rozpuszczam w garnku cukier,miód i tłuszcz razem z przyprawami,po ostudzeniu daję do reszty składników.
Nie widzę różnicy,więc przestałam się stresować.Ja przestrzegam kolejności: miod i tluszcz, a jak sie rozgrzeją wsypuje cukier mieszając.I jest cacy![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.