Pierogi drobiowe smażone

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Pierogi drobiowe smażone

Pierogi_chiskie_drobiowe.JPG

350 g mąki pszennej
120 ml wrzącej wody
sól

300 g piersi z kurczaka
100 g kapusty pekińskiej
cebula
2 łyżki sosu sojowego
łyżka oleju sezamowego
łyżeczka sambal oelek ( lub posiekana chili)
2 łyżki oleju sojowego
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżka startego imbiru
sok z połowy cytryny
sól i pieprz

Olej sojowy do smażenia

1.Mąkę z solą i wrzątkiem zagnieść i odstawić na 30 minut.
2.Piersi kurczaka usmażyć . Ostudzić. Pociąć na drobną kostkę. Posolić i popieprzyć.
3.Kapustę i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju sojowym, dodać kilka łyżek wody i dusić 5 minut. Ostudzić i wymieszać z pokrojonym mięsem. Dodać mąkę ziemniaczaną,sambal oelek, imbir, olej sezamowy, sos sojowy, sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem.
4.Ciasto rozwałkować na grubość 2 mm. Szklankę wykroić krążki.Nakładać farsz i zlepiać pierożka.
5.Na dużej patelni rozgrzać olej, ciasno na nim układać pierogi. Smażyć na wolnym ogniu aż się zarumienię, przewrócić na drugą stronę, podpiec i następnie zalać pierogi 1/2 szklanki wody. Dusić 5 - 8 minut ,aż woda wyparuje.
W ten sam sposób usmażyć pozostałe pierogi.

Przepis pochodzi z : Moje gotowanie nr 2 / 2009
 

Załączniki

  • Pierogi_chiskie_drobiowe.JPG
    Pierogi_chiskie_drobiowe.JPG
    278.4 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy