- Lip 18, 2007
- 419
- 0
- 0
ciasto było z przepisu fettinii, pół na pół mąka(użyłam 450 g) i maślanka(450 ml).
a nadzienie to już mój autorski przepis
.
1 kostka fety miękkiej, tzn. 270 g
270 g ugotowanych ziemniaków
ok pół szklanki czarnych oliwek
2 czubate łyżeczki tymianku
pół łyżeczki słodniej papryki
pieprz cayenne do smaku
fetę i ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków, mieszamy. dodajemy pokrojone
oliwki i przyprawy, nadziewamy. wychodzi ok. 40 pierogów, mi ostatnio 42
są
wyśmienite.
a nadzienie to już mój autorski przepis
1 kostka fety miękkiej, tzn. 270 g
270 g ugotowanych ziemniaków
ok pół szklanki czarnych oliwek
2 czubate łyżeczki tymianku
pół łyżeczki słodniej papryki
pieprz cayenne do smaku
fetę i ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków, mieszamy. dodajemy pokrojone
oliwki i przyprawy, nadziewamy. wychodzi ok. 40 pierogów, mi ostatnio 42
wyśmienite.
