Pierś kurczaka z serem pleśniowym*

villanelle

Member
Sty 29, 2006
1,286
0
0
Zrobiłam i ja wczoraj na obiadek. Nie wymagający obiad w pół godziny, a do tego wspaniały w smaku.
 

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,875
216
63
Skusiłam się i ja. Pyszne było.
Ale...
... marghe mnie zburczała
icon_wink.gif
, że nie trzeba było, a ja plasterki sera (użyłam rokpola) posmarowałam jeszcze śmietaną zotta 12%. I miałam rację - te kawałki, gdzie nie posmarowałam śmietaną, były mniej delikatne i okropnie słone. Te ze śmietaną po prostu rozpływały się w ustach.
Wchodzi na stałe do repertuaru. Ze śmietaną
icon_smile.gif

Przypraw nie dałam żadnych.
 

krasnoludka

Member
Sty 6, 2009
1,127
0
0
I ja zrobiłam w wersji ze śmietaną. Pyszne, wszystkim smakowało. I psu bardzo pachniało, bo ukradł resztę która została na stole. Ale się wściekłam.
 

Zuzannka

Member
Cze 17, 2008
7
0
0
Dziękuję za przepis!
Jestem wegetarianką, w dodatku kulinarnym beztalenciem, ale za kurczaka z tego przepisu mój chłopak wychwala mnie pod niebiosa :D