Pierś pod "porową pierzynką"*

gagunia

Member
Lip 10, 2007
108
0
0
Pisałam o tym przepisie przy okazji kurczaka w porach KRYSTYNY9 więc postanowiłam wpisać.
  • Podwójna pierś z kurczaka
    Mały por
    10 dag żółtego sera
    majonez(ok. pół małego słoika)
    sól, pieprz do smaku

Pierś pokroić na kotlety i rozbić.Przyprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, pora pokroić. Ser i pora wymieszać z majonezem.Kotlety ułożyć w blaszce. Na każdy położyć masę porową.Piec ok 30 min. w temp 180-190 stopni. Na zdjęciu pieczone razem z moimi ulubionymi ziemniaczkami zapiaszczanymi.
 

Załączniki

  • d_030.jpg
    d_030.jpg
    114.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy