Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Pierś z gęsi pieczona z żurawiną

Piersi_gesi_z_jagudkami.JPG

4 piersi z gęsi
sól i pieprz
3 ząbki czosnku
5 łyżeczek majeranku
6 łyżek żurawiny suszonej
250 ml czerwonego wina

1.Pierś gęsi osuszamy. Nacieramy od strony gdzie jest mięso roztartym czosnkiem z solą i pieprzem a następnie majerankiem. Odkładamy na kilka godzin do lodówki.
2.Dodajemy żurawiny i składamy dwie piersi. Sznurujemy sznurkiem i smażymy na patelni, aż skórka będzie brązowa.
3.Przekładamy do gęsiarki, polewamy winem, przykrywamy przykrywką i wsadzamy do piekarnika na 2 godziny w temp 200 stopni.Podczas pieczenia mięso polewamy sosem. Po dwóch godzinach zdejmujemy przykrywkę i jeszcze pieczemy ok 30 minut aż skórka będzie chrupiąca
 

Załączniki

  • Piersi_gesi_z_jagudkami.JPG
    Piersi_gesi_z_jagudkami.JPG
    228.9 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Proponuję to jak najszybciej nadrobić.

Oglądając tą fotkę można dojść do przekonania ,że mięso jest suche. Nic błędniejszego, a do tego w garnku pozostał jeszcze wspaniały sos.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy