Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Czy gotowałyście tę wędlinę w piekarniku? Jesli tak, to w jakiej temp. i jak długo?
Zapakowałam swoją do szynkowaru i okazuje sie, że już nie mam tego wysokiego garnka, którego zwykle używałam do tego celu.
Na termoobiegu 85*C przez 90 minut. Dziś była na śniadanie. Bardzo dobra, tylko ja daję soli o połowę mniej, a mogłabym jeszcze zmniejszyć, czyli 2x po 3/4 płaskiej łyżeczki.
Zrobiłam i ja, moja wędlina była z piersi drobiowej, na 1 kg., dałam 2 średniej wielkości ząbki czosnku (nie było za dużo), 2 łyżeczki zwykłej soli (taka ilość soli nam odpowiada), żelatyny też 2 łyżeczki - następnym razem dam o 1 więcej, dziękuję za przepis