Pierś z kurczaka z nadzieniem z chleba razowego.
3 piersi z kurczaka
40 dkg pieczarek
2 cebule
8 kromek chleba razowego / drobniutko pokruszonego /
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10 dkg ugotowanego ryżu
1 jajko
1 łyżka oliwy z oliwek
2 plasterki szynki parmeńskiej / można zastąpić zwykłą szynką również /
sól
pieprz czarny mielony
pieprz cytrynowy
tymianek suszony
oliwa do pieczenia
Piersi z kurczaka dzielimy na połówki i w każdej z nich nacinamy kieszonkę.
Posypujemy mięso przyprawami.
Robimy farsz.
Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złocisty kolor.
Studzimy.
Dodajemy chleb, natkę pietruszki, ryż, jajko, oliwę oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku i wypałniamy nim kieszonki piersi z kurczaka.
Układamy je w formie łódeczek w naczyniu żaroodpornym.
Delikatnie skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C
Podajemy na gorąco.
Polecam
Życzę Smacznego
Źródło: moja radosna twórczość.
3 piersi z kurczaka
40 dkg pieczarek
2 cebule
8 kromek chleba razowego / drobniutko pokruszonego /
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
10 dkg ugotowanego ryżu
1 jajko
1 łyżka oliwy z oliwek
2 plasterki szynki parmeńskiej / można zastąpić zwykłą szynką również /
sól
pieprz czarny mielony
pieprz cytrynowy
tymianek suszony
oliwa do pieczenia
Piersi z kurczaka dzielimy na połówki i w każdej z nich nacinamy kieszonkę.
Posypujemy mięso przyprawami.
Robimy farsz.
Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na złocisty kolor.
Studzimy.
Dodajemy chleb, natkę pietruszki, ryż, jajko, oliwę oraz pokrojoną w kosteczkę szynkę.
Wyrabiamy na jednolitą masę.
Doprawiamy do smaku i wypałniamy nim kieszonki piersi z kurczaka.
Układamy je w formie łódeczek w naczyniu żaroodpornym.
Delikatnie skrapiamy oliwą.
Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C
Podajemy na gorąco.
Polecam

Życzę Smacznego

Źródło: moja radosna twórczość.
Ostatnią edycję dokonał moderator: